top of page

Islamister vägrade ta debatten

Jag utmanade islamistiska partiet Nyans på en debatt om integration. Tyvärr tackade de nej, vilket jag beklagar. Eftersom Nyans, liksom Malmölistan, är nya partier som båda ställer upp i kommunvalet i Malmö hade jag hoppats på ett positivt svar. Vi har olika syn på hur staden ska utvecklas och i en öppen diskussion hade väljarna kunnat få klara besked.

Behöver vi mer invandring eller mindre? Ska hedersförtrycket bekämpas eller ses mellan fingrarna på? Ska våra skolor domineras av religiösa, kvinnoförtryckande klädesplagg eller ska skolorna erbjuda barnen en frizon från islamism? Ska skattepengar gå till religiösa föreningar eller ska de gå till idrotts- och kulturföreningar där alla är välkomna? Har nyanlända bara rättigheter, eller också skyldigheter att anpassa sig?

Kort sagt: ska vi ha integration eller segregation?

Malmö är efter decennier av kaotisk invandring en delad stad. Bakom fina ord om multikulturalism och mångfald har Socialdemokraterna med benäget bistånd från övriga partier skapat en ohållbar situation. Om vi inte byter spår nu så riskerar vi en frontalkrock. De människor som invandrat till Sverige ska införlivas med det svenska majoritetssamhället. Vi ser dem som jämlikar och vill att de delar vårt språk, vår kultur och tillsammans med oss kämpar för ett enat, starkt och tryggt Malmö.


Comments


bottom of page