top of page

MutMalmö

Miljöpartister till salu i Malmö - dina skattepengar går till röstköp


Jag minns hur en hippiekompis som vandrat i Indien berättade om hur rika och korrumperade politiker köpte de fattigas röster med pengar, elektronik eller till och med getter. Knappt man trodde det var sant.


Men nu har vi en svensk variant av röstköp, såklart i Malmö - var annars? Under hela mandatperioden har Socialdemokraterna och Liberalerna kunnat räkna med Miljöpartiets stöd för sina budgetförslag och motioner - trots att Mp påstått sig vara i opposition.


Varför? Jo, det kan Sydsvenskan avslöja. Inte mindre än tre miljöpartister har fått välbetalda jobb som politiska sekreterare i stadshuset - lönen ligger på 50 000kr. I utbyte ska de rösta med S och L.

Det är alltså vad en miljöpartist kostar i Malmö. För att Katrin Stjernfeldt Jammeh skulle få behålla makten var det ett billigt pris. För oss skattebetalare som får stå för notan var det en usel affär.


Politikern Stefana Hoti (Mp) har aldrig haft ett riktigt jobb, så hon är nog nöjd med att sitta och fika för 50 papp i månaden. Hennes CV på Mps hemsida är tomt, men tydligen ska hon tidigare haft en tjänst som "mänskliga rättigheter strateg" i kommunen.


Man kan ju undra om röstköp ingår i Miljöpartiets och Socialdemokraternas definition av mänskliga rättigheter? Eller är det vackra talet om rättigheter och demokrati bara ett spel för galleriet - till salu för högstbjudande som allt annat?


I Indien är röstköp och mutor välkända fenomen. Men alltför många svenskar tror fortfarande att våra politiker inte skulle sälja sin egen morsa för att behålla makten och privilegierna. Dags att vakna.


Mitt parti Malmölistan vill sänka politikerlönerna, avskaffa politikernas fallskärmar och avskeda samtliga politiska sekreterare. Sätt de att jobba med att samla upp felparkerade elsparkcyklar istället, så gör de i alla fall lite nytta.


Comments


bottom of page