top of page

Sjukvård för pengarna - inte julgran
Vad vill du att dina skattepengar ska gå till: Konst eller sjukvård?

Just nu tänker Carl Johan Sonesson (m) skära ner 600 tjänster bland vårdpersonalen. För att spara in över 400 miljoner kr.

Men samtidigt lägger regionpolitikerna 94 miljoner kronor på konst, bland annat en gran (ja, ett träd) för 7 miljoner kr. Totalt 19 nya konstföremål ska köpas in till Nya sjukhusområdet på SUS i Malmö.

Är det inte bättre att skippa denna så kallade konst, och istället behålla vårdpersonalen?

Om Du kommer till akuten med ett brutet ben, så vill Du ha snabb, effektiv vård av hög kvalitet. Om det så hänger en äkta Picasso i väntrummet så är det inte så viktigt. Det viktiga är att läkaren fixar Ditt brutna ben utan att Du behöver vänta 12 timmar på akuten. Det är därför Du betalar skatt!

Sjukvården är redan underbemannad. Att ta bort 600 tjänster är som att spä ut en grogg. Snart är det inget kvar av kvalitet. Vi behöver sjuksköterskor, läkare, undersköterskor och all annan vårdpersonal - inte grankonst.

Kultur är viktigt. Varför inte inleda ett samarbete med Malmös och Lunds estetiska gymnasier samt konsthögskolor och folkhögskolor? Låt sjukvården smyckas av våra barn- och ungdomars kreativa skapande! Uppmuntra talanger och blivande konstnärer. Betydligt mer värde för en betydligt billigare peng.

Carl Johan Sonesson är ingen ond människa. Men han har tillsammans med den politiska eliten, svävat iväg i det blå. De behandlar våra skattepengar som om det vore deras egna privata förmögenhet att slösa bort.

Och det kommer de fortsätta göra - men bara så länge vi tillåter dem.


Comments


bottom of page