top of page

"Inte imponerad över hur Malmö har styrts de senaste 20 åren."Malmölistan är inget vanligt politiskt parti, visst vi är ett politiskt parti, fast inte som de ra. Vi är varken vänster eller höger, inte röda, blå eller gröna. Nej, vi är vanliga Malmöbor som har fått nog av svekfulla lokala politiker som inte anstränger sig för oss, som sätter sina egna intressen först och som definitivt inte försöker utveckla vår stad på ett sätt som är positivt för malmöborna.


• Vi är inte imponerade av hur staden har styrts och utvecklats under de senaste 20 åren.


• Vi är inte imponerade över kommunens storslagna planer på att bygga ut staden så att Malmöandan och känslan försvinner. Ska allt se likadant ut oavsett om vi befinner oss i Bunkeflostrand eller på Nydala? Malmö, parkernas stad, kanske snart ett minne blott.


• Vi är inte imponerade över hur staden har hanterat integrationen. Malmös sk. integration har haft helt motsatt verkan. Integration som faktiskt är segregation med stora spänningar mellan stadsdelarna som gör att staden bli mindre trygg.


• Vi är inte imponerade över hur Malmö hanterat de kriminella gängen som växer sig starkare för varje dag, och som definitivt påverkar tryggheten i vår stad.


• Vi är inte heller imponerade över hur Malmö använder våra skattepengar. Ingen kommun bör sponsra som Malmö kommun gjort de senaste åren. Resurser skall läggas där de behövs, nämligen i sjukvården, äldrevården, på polisen, skolan


• Vi är inte heller imponerade av hur våra pengar slösas på olika jippon som tex ”ljudet av Malmö”.Malmölistan vill vara Malmöbornas röst i kommunfullmäktige. Allt som vi vill göra, vill vi göra för alla Malmöbor, vi vill utveckla vår stad hållbart, långsiktigt och inte minst viktigt, med Malmöbons bästa för ögonen.


Vår ideologi stavas, moral, rättvisa, ordning och reda, ärlighet, öppenhet och tydlighet.Nils Littorin, partiledare

Comments


bottom of page