nils.png

Nils Littorin

Partiledare, Malmölistan

För politikerna som styr Malmö handlar allt om att bevara sin makt och sina höga löner. De lever inte som de lär. Ett tydligt exempel var i slutet av förra året, när Socialdemokraterna och Liberalerna påstod att pengarna i kommunen var slut och de skulle skära ner 50 miljoner kronor på skolan, samtidigt som de föreslog höjda löner för sig själva! Som tur var protesterade skolbarnens föräldrar och nedskärningarna sköts på framtiden.

Malmölistan vill göra tvärtom:

Sänk politikernas löner och höj lönerna för vård- och omsorgspersonalen! Slut med gratis resor, gratis fika och fallskärmsavtal. Låt politikerna komma ner på jorden igen.

Politik är för mig ett brinnande engagemang för en idé, inte ett sätt att roffa åt mig av Malmöbornas skattepengar. Politiker ska leva som de lär.

Samtidigt måste vi vara ärliga och säga som det är. Många områden i Malmö är otrygga. En orsak är att vi har haft en alltför generös invandringspolitik som skapat parallella samhällen. Malmölistan vill stoppa den ansvarslösa migrationspolitiken och kraftigt minska invandringen.

För att skapa trygghet här och nu behövs kvarterspoliser och skolor där ordning och reda råder. Politiker och rektorer vågar inte ta tag i problemen på skolorna. Men det gör vi. Därför ska du välja Malmölistan 2022!