top of page

Märta Stenevi (Mp) borde flytta till Rosengård


Miljöpartiets nya förslag för att minska segregationen är så galet att bara en miljöpartist kan ha kommit på det. Barn till svenska föräldrar ska ta ansvar för integrationen och sätta sina barn i skolor på Rosengård, där ingen har svenska som modersmål.


Foto: News Øresund – Jenny AnderssonFrågan är om Miljöpartiets egna politiker är beredda att föregå med gott exempel? Märta Stenevi (Mp) är f.d. minister med ansvar för segregation från Malmö. Hon är även språkrör för Miljöpartiet. Stenevi bor inte i Rosengård utan i ett villaområde där husen säljs för 8 miljoner kr. Hennes årslön som minister var 1,7 miljoner kr. Människor i sådana områden brukar inte placera sina barn på Rosengårdsskolan, utan tvärtom se till att de hamnar på skolor i närområdet med en helt annan demografi.


Det är lätt att spela schack med andras barn som spelpjäser, men det är inte lika kul att använda sina egna barn i ett socialt experiment. Hur kommer Mp:s kärnväljare med centrala bostadsrätter att ta emot idén? Sätter de sina barn på lådcykeln och trampar ut till förorten, eller kommer de att reagera som vampyrer på vitlök och fly med familjen till en lugn kranskommun befriad från sociala experiment?


Under regeringarna Reinfeldt och Löfven 2004-2020, vilka båda hade Miljöpartiets aktiva stöd, beviljades 1,6 miljoner uppehållstillstånd. Men de öppna gränsernas politik saknade planering för var alla dessa nyanlända skulle arbeta, bo och gå i skolan. Det fanns heller inga verkningsfulla åtgärder för dem som inte ville integreras eller rentav utnyttjade gästfriheten genom att begå brott. Därför frodas såväl kriminalitet som religiös extremism.

Mp:s misslyckanden inom invandrings- och integrationspolitiken ska nu betalas av barnen, som ska bussas runt hela stan istället för att erbjudas plats på närmaste skola. Hur rimmar för övrigt de ökade utsläppen från föräldrar som skjutsar sina barn från ena delen av stan ut till Rinkeby, Angered eller Rosengård med klimatpolitiken? Skulle vi inte minska biltrafiken, enligt Mp?


Otryggheten i särskilt utsatta områden kan inte lösas genom att öka otryggheten på andra ställen. Barns behov av skolplats i närområdet är viktigare. Istället behövs i de särskilt utsatta områdena kvarterspoliser, behöriga lärare i skolan och vettiga fritidsaktiviteter för barnen så att de inte drar runt i gäng. Men sådana självklara krav på trygghet bemöts i regel av elitpartierna med tystnad.


Mp omfamnar hellre storslagna visioner om att rädda klimatet och att ge hela världen en fristad i Sverige än att ta fram realistiska lösningar på mer närliggande problem. Förslaget med att bussa barn till utsatta områden är ett desperat greppande efter halmstrån inför valet 2022. Det kommer sluta med en krock.

Nils Littorin

Malmölistan

Comentários


bottom of page