top of page

Malmös största fejk

Du är Malmös största fejk! På 1 maj och så fort du får möjlighet pratar Du, Katrin Stjernfeldt Jammeh, om solidaritet, om medmänsklighet och om framtidstro.

Men var är din solidaritet med de strejkande sjuksköterskorna, va? Du som arbetsgivare, i styrelsen för Sveriges kommuner och Regioner, SKR, kan lösa konflikten med Vårdförbundet idag. Men Du vägrar.


Solidaritet? Arbetarparti?

Du lovar brett men håller tunt.


Och var är Din medmänsklighet nu, när patienter, gamla och sjuka, ja till och med barn drabbas av att Du som arbetsgivare vägrar att fixa schyssta arbetsvillkor för sjuksköterskorna. Det är Ditt ansvar att sjukvården fungerar - det är Du som sitter på pengarna, resurserna och på makten. Men tydligen inte på lösningarna.


Du vet, sjuksköterskorna ber inte om så mycket. De vill ha sammanhållen semester på sommaren, en något kortare arbetstid och en hygglig löneutveckling. Du vet, allt det där som överbetalda politikermiljonärer tar för givet. Men tydligen är detta en lyx som Du som arbetsgivare inte vill unna någon annan än Dig själv, och Dina kompisar i andra partier.


Och framtidstro? Hur kan man tro på svensk sjukvård när personalen behandlas som slit och slängvaror? När många chefer prioriterar sin egen karriär framför personalens arbetsmiljö?


Du är full av stora ord. Men vet Du vad Stjernfeldt Jammeh, Du är liten på jorden. Skillnaden mellan vad Du säger och vad Du gör är som den mellan himmel och jord.


Sjuksköterskornas strejk visar hur årtionden av nedskärningar och privatiseringar av sjukvården har slagit mot personalen på golvet. Hur kan du prata om solidaritet och samtidigt säga nej till deras krav?


Malmölistan huvuduppgift är att ta ner politiker som svävat iväg i det blå på jorden igen. Politiker som Du. Malmölistan stödjer sjuksköterskornas strejk, vi vill satsa skattepengar på arbetsmiljö, fler anställda på golvet och kvalitet i sjukvården. Vi vill dra ner på politikers löner, fallskärmar och gratisluncher. Vi vill spara pengar på onödig byråkrati och prioritera vårdpersonal som jobbar direkt med  patienter.
Comentários


bottom of page