top of page

Politiska nämnden struntade i medborgarförslag om munskydd i hemtjänsten

HVO-nämnden struntade idag i att ta upp Malmöinitiativet om munskydd i hemtjänsten

- Jag blir rent ut sagt förbannad, säger Nils Littorin. Mitt förslag har fått stort stöd och munskydd ska användas nu, under pandemin, annars gör de ingen nytta. Det är nu vi kan rädda liv. Att nämnden skjuter upp ärendet på obestämd tid är odemokratiskt. Jag känner mig blåst, och tycker synd om alla gamla och sjuka som riskerar att smittas av coronaviruset.

Malmölistans medborgarinitiativ om munskydd i hemtjänsten blev under våren snabbt det mest populära på Malmö stads sida. Kort efter att förslaget lades av Nils Littorin uppnåddes de 100 röster som behövs för att den politiska nämnden ska behandla det. Förslaget lades den 14 juni, för över 2 månader sedan. Men HVO-nämnden (hälsa, vård och omsorg) hade möte idag och struntade i att ta upp frågan. En förargad Nils Littorin fick idag följande svar:

"Ärendet handläggs just nu och vi arbetar för att ta upp ärenden snart, nästa möte med nämnden är den 23 september, men det är i nuläget inte säkert om ärendet tas upp då eller senare."

- Problemet är att pandemin pågår nu, och det är nu som smittspridningen i Skåne ökar. Det är nu som våra gamla och sköra vårdtagare behöver skydd, de kan inte vänta ett halvår eller ett år, säger Littorin.

Detta kan Du som läser göra: Mejla till ordförande Anders Rubin för HVO nämnden och säg vad du tycker, kräv att nämnden behandlar vårt initiativ omedelbart!

anders.rubin@malmo.se


bottom of page