top of page

Dags att vakna svenska folket!

På fredagen 2 oktober kl 23 var det en sprängning på Drottninggatan igen, nära Värhemstorget. Andra sprängningen på ett år. Jag har bott på Värnhem i ca 16 år och de senaste 5 åren har sprängningar och skjutningar blivit en vana för de kriminella gängen. Så fort en ny restaurang, skönhetssalong, eller något nytt öppnas sprängs dem inom ett halvår. Här blir otryggheten värre för varje år som går. När jag ser något nytt som har öppnas får jag ångest att tänka på det som kommer att ske, skjutningar eller sprängning. Malmös trygghet finns inte kvar, och det är bara en början om man inte gör något nu för att stoppa det! Det är sorgligt att se att det är så få människor som bryr sig om vad som händer och pågår i sitt eget land Sverige. Det är inte bara politikernas ansvar, det är allas medborgare som bor i Sveriges ansvar. Om man vill ha förändringar måste vi som skötsamma medborgare enas för att få Sverige tillbaks. Jag kom som barn till Sverige pga att min familj fick fly från den fascistiska diktaturen i Chile. Nån dag innan min pappa dog när jag var 14 år gammal, sa han till mig "att var jag än befann mig i världen så skulle jag aldrig glömma bort Sverige, glöm aldrig bort att Sverige var landet som räddade din familjs liv!" Som dotter till politiska flyktingar som kämpade för ett rättvist Chile, känner jag ett stort ansvar för Sverige, tacksamhet för min familjs liv och för att det är i Sverige jag har bott i nästan hela mitt liv. Det är är inte bara kriminaliteten som oroar mig, se bara hur det nyliberala systemet införs sakta men säkert i Sverige. Att bara se det som håller på att hända med arbetsrätten och allt som svenka folket har kämpat för i åratal gör mig illa till mods. Då undrar man hur detta kommer att sluta om vi fortsätter att blunda och inte vill se det som händer i vårt samhälle och runt omkring oss? Just nu lever vi i ett otryggt Sverige! Dags att vakna Svenska folket! Tillsammans kan vi förändra!


Alicia Valdez, medlem i Malmölistan


Comments


bottom of page